a
Sed ut perspiciatis unde omnis iste
natus error sit voluptatem accusan
tium doloremque laudanti.
Instagram
Follow me
preloader
we are all JOKER – Cliché Inspire
17374
post-template-default,single,single-post,postid-17374,single-format-standard,eltd-core-1.0,woocommerce-no-js,audrey-ver-1.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,eltd-woocommerce-columns-2,eltd-woo-small-space,eltd-woo-single-thumb-below-image,eltd-woo-single-has-pretty-photo,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Blog

Cliché Inspire / Art  / we are all JOKER

we are all JOKER

Am fost la premiera..cu sufletul la gura..cu inima batand tare..cu  mintea plina de intrebari, de asteptari , sau mai bine zis de tot felul de scenarii pe care mi le.am facut singura in minte, despre ce si cine ar putea sa.l detroneze pe THE REAL JOKER / HEATH LEDGER , productie 2008, cu o interpretare monumentala , care din pacate, i.a adus si sfarsitul.., desi multi zic contrariul..Dar asta este o alta poveste. 
Heath Ledger
                    
Am intrat in sala. Am asteptat cuminte toate reclamele de inceput cu upcoming movies and.....GO!  Inca de  la inceput, am fost usor dezamagita. Va marturisesc ca m.a batut gandul sa ies din sala, petru ca eram usor scandalizata: Filmul ne prezinta imaginea unui om bolnav psihic, cu 7 feluri de medicamente, luate, in fiecare zi. 
Din start, mie mi s.a parut ca regizorul a pornit cu stangul. Joker ar trebui sa fie un om intreg la minte, right? Care omoara, in deplina cunostinta de cauza. Totusi, am ramas in sala. Prea multa agitatie in jurul acestei premiere! Trebuia sa vad pana la final si sa trec prin toate starile pe care ti le creeaza personajul... 
 Am mai simtit nevoia de vreo doua ori sa fug din sala de cinema, in timpul filmului...ca sa ajung la final sa imi dea lacrimile!
Intr-adevar, filmul este o capodopera! Mesajele pe care le transmite sunt dureroase .. Interpretarea actorului Joaquin Phoenix este una de exceptie, dar totusi, nu putem vorbi de o egalare cu interpretarea lui Heath Ledger! 
Joaquin Phoenix
Jokerul din acest film, nu este Joker! Ca sa nu mai vorbim, nici urma de Batman! Este o alta abordare a Jokerului..Filmul este unul biografic, centrat pe drama marginalizarii, pe care Arthur Fleck o traieste in societate. Abia in final, ( ultimile 20 de minute din film) .....se transforma in Joker/ un asasin extrem.
 Prin urmare, trei sferturi din film, regizorul iti creaza o atmosfera emotioanala foarte grea si trista, plina de scene in care personajul principal traieste dezamagiri, peste dezamagiri din partea societatii! Este marginalizat si parasit de toti, lucru care duce la transformarea sa in Joker. Filmul este axat pe filmarea de aproape, a multor detalii care iti induce starea de goliciune sufleteasca, de saracie lucie, de frustrare maxima  si neputinta in fata unei societati tot mai lipsite de empatie si normalitate! Va suna cunoscut, nu.i asa? Cu ce nu pot fi de acord, sunt scenele de violenta, filmate si ele, extrem de aproape! Sunt scenele in care Joker omoara o serie de persoane care l.au batjocorit! Socul este mare...Bine, tot filmul e un soc! 
Prin urmare, nu va voi povesti filmul. Va indemn sa il priviti, dar cu un ochi critic si obiectiv! Nu va lipiti sufletul de el, ca o sa va doara! 
Dar sa revenim: va spuneam ca filmul transmite niste mesaje..
Joker 2019 trage un mare semnal de alarma asupra unui fenomen global: marginalizarea de catre noi toti, a semenilor nostri mai slabi decat noi, mai putin norocosi decat noi, care incearca din rasputeri cu toata seninatatea sufletului lor sa atinga un nivel de normalitate, sa isi gaseasca un loc in societate si totusi nu sunt acceptati! Este o reala problema a zilelor noastre! Avem o extrem de mare placere sa umilim pe cei mai slabi decat noi, sa ii distrugem sufleteste cu vorbele noastre taioase, cu privirile dispretuitoare si o atitudine pe masura! Acest om marginalizat de toti, dezamagit inclusiv de propria lui mama, rupe barierele normalului si devine Joker! Razbunarea este solutia pe care o imbratiseaza, cu atata maiestrie! Aici, cred ca echipa a gresit enorm, pentru ca se poate interpreta foarte usor toata refularea lui, intr.un indemn la violenta, la razbunare prin crima! 
Sunt convinsa ca actorul Joaquin  Phoenix este marcat sufleteste de rolul atat de profund pe care l.a jucat in film! Cat despre noi, privitorii, putem spune un singur lucru: WE ARE ALL CLOUNS! 

No Comments

Leave a Reply

L.O.S.T. I.N. D.E.T.A.I.L.S.